Venedik Sarayı

Saray 13. yüzyılda Lüzinyanlar (1192 – 1489) tarafından Kraliyet Sarayı olarak inşa edilmiş. 1369 yılına kadar Kıbrıs Kralları bu sarayda oturmuşlar Deprem sonucu zarar gören yapı, 1552 yılında Venedikliler (1489 – 1570) tarafından yenilenip, tekrar Kraliyet Sarayı olarak kullanılmaya başlanmış. Günümüzde kadar, sarayın ‘L’ şeklinde olan batı kısmı ile Salamis’ten getirilen dört sütunu içermekte olan üç kemerli giriş gelebilmiştir. Ortadaki kemerin üst başında, 1552 yılında Kıbrıs’ta yönetici olan Yüzbaşı Giovanni Renier’in arması yer almakta.

Saray kalıntıları Namık Kemal Meydanı’nın batısında yer almaktadır.

This is a royal palace built by the Venetians on the ruins of a palace built by the Lusignans in the 13th century. The front which has survived was built in the 16th century and the columns used here were brought from the Salamis ruins. On the arch in the middle there is an insignia belonging to the Venetian ruler Giovanni Reiner.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir